They kill your mind!

En oppsummering av status gis i denne presentasjonen: Retten til arbeid

Dette er en alvorlig sak. Delvis fordi forvaltningen ikke synes å forholde seg til Grunnlov og Mennneskerettslov med respekt. Men først og fremst fordi  det rammer så mange mennesker så hardt. Det er veldig gode grunner til at «Retten til arbeide» er så sterkt juridisk forankret i Grunnloven og Menneskerettsloven og Sosialpakten. Jeg tillater meg derfor å klippe en tekst fra en mail jeg fikk i dag i forbindelse med rekrutteringen av flere ansatte og flere kunder:

En ung dame med endelig avslag lever nå på 6. året i mottak. Kan ikke returnere, får ikke lov til å bli. Får ikke lov å jobbe. Et liv i meningsløs venting – på ingenting?  What about my future? sier hun. What willl happen tomorrow, in a week, next year? I can do nothing but think, think, think – I never get relax! I think I will get mad, perhaps I will die. I change, sometimes my mind is closed. In my country they kill our bodies, but here they kill minds! Why do they give money for house and food? It is meaningsless! They kill your mind!  

Hun er et nydelig menneske med masse gode ressurser. Tross sine helseplager er hun flink til å arbeide. Arbeid og litt egen inntekt vil være en god begynnelse til et liv med verdighet.

Det femte bud:
Du skal ikke slå i hjel.
Det vil si:
Vi skal frykte og elske Gud, så vi ikke gjør vår neste skade på legeme eller liv, men hjelper og støtter ham når han er i nød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *