Adventskalender

ARBEIDSHISTORIKK
I juni 2012 hev jeg meg ut på dypt vann. Jeg avsluttet en mangeårig og fast jobb i Lyse, for å satse på en karriere som konsulent inn mot oljebransjen.

I desember 2012 kjente jeg på kroppen hvordan det var å ha fått mange avslag på jobbsøknader, mens fleksilånet på huset ble større og større og alt for raskt nærmet seg den innvilgede grensen. Verdien av å få arbeide sto veldig klart for meg!

GODHET
Preget av IMI-kirkens tanker om å vise Godhet valgte vi en annen vri på adventskalenderen 2012. Med to tenåringer i huset, bestemte vi oss for å minimere antallet flakslodd og dingsebomser i kalenderen og erstatte mest mulig med gode opplevelser sammen, eller gode gjerninger.

En av disse var å invitere en asylsøkerfamilie på middag. Uten noen tidligere erfaring med asylsøkere var det er stort steg å ta for oss, men vi gjennomførte likevel. Via språkskolen i IMI-kirken fikk vi kontakt med en familie. Det var en ære for oss å ha dem på besøk! 🙂

Stemningen var god. Men da jeg kjørte dem ut på Dale igjen og skulle si «ha det», stoppet asylsøkerfar meg og ville si meg noe. Han sa han hadde hatt en god jobb som vaskehjelp på sykehuset. Det var uforståelig for ham hvorfor han ikke lengre kunne få hjelpe sykehuset med renhold, og samfunnet ved å betale sin skatt. Jeg kunne ikke svare ham, dette var ting jeg da ikke hadde noe forhold til. Men jeg forsto litt av dybden i det han sa, ikke minst grunnet egen arbeidssituasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *