PBOK.no åpner!

I 2013 ble jeg oppmerksom på at myndighetenes praksis virker å avvike fra Grunnlov og Menneskerettslov. I svar fra justisdepartementet omskriver de grunnlovens ordlyd fra «ethvert arbeidsdyktig menneske» til «landets borgere».  Hvorfor?

I 2014 oppsøker jeg Stavanger Tingrett og får hjelp til å ta ut stevning av myndighetene i sakens anledning. Stevningen blir avvist av domstolene. En av grunnene er min manglende juridiske interesse i saken, samt mangler ved den stevningen Tingretten selv hjalp meg utforme.

I 2015 ansetter jeg den første ikke-returnerbare asylsøkeren. Skatt Vest vil ikke fortelle hvordan vi kan betale skatt uten skattekort. Politiet vil ikke anmelde, fordi det ikke foreligger allmenne hensyn som krever påtale.

I 2016 har jeg 4 ansatte på laget, 2 medieoppslag bak meg, og åpner den nettbaserte bruktbokhandelen www.PBOK.no. Myndighetene virker å ha noe å skjule siden de ikke svarer på spørsmål, ei heller vil anmelde. Men så lenge konseptet er bærekraftig, arbeider tiden for oss, og presset på myndighetene øker dag for dag.

Det blir tydeligere og tydeligere at myndighetene frykter utfallet av domstolsbehandlingen, og er villige til å strekke seg svært langt for å forhindre slik behandling. Spørsmålet er hvor langt dette kan gå før noen inne i systemet tar Grunnnlov og Menneskerettslov på alvor, og faktisk utsteder arbeidstillatelse eller skattekort. Det er neppe særlig karrierefremmende. Men det er i alle fall ikke ulovlig, slik dagens arbeidsnekt sannsynligvis er.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *