Skatterelaterte lover og forskrifter

03.12.2013 sendte jeg en henvendelse til skatteetaten som jeg ennå ikke har fått svar på. Derfor har jeg søkt litt rundt på nettsidene deres på jakt etter informasjon. Jeg er litt overrasket over ikke å finne Grunnloven med på listen over Skatterelaterte lover og forskrifter. Grunnlovens paragraf 110 er jo i høyeste grad relevant. La oss håpe det er en glipp, og ikke en bevisst unnlatelse.

Tross denne feil på nettsidene er det ingen tvil om at formuleringen «Statens Myndigheter» i §110 ikke bare gjelder landets politikere, men også alle de 6500 ansatte i skatteteaten. Og at denne bestemmelsen i henhold til Lex Superior prinsippet har rang over både skattelov og stillingsinstrukser. Legg merke til at grunnlovens formulering er aktiv, ikke passiv. Det er et ansvar for aktiv handling som er pålagt Statens Myndigheter.

La oss håpe skatteetaten tar grep og ikke bare retter feilen på nettsidene sine, men også innskjerper Lex Superior prinsippet for alle sine ansatte. Slik at ingen er i tvil om prioriteringene dersom andre lover og forskrifter skulle vise seg å være i strid med grunnloven.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *